Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης

   Πρωταρχικό μέλημα του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ είναι η ασφαλής διακίνηση με τη χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης, όλων των οπλιτών κατά τις μη εργάσιμες ώρες, τις εξόδους διανυκτερεύσεως και τις άδειες τους:

   α.   Αναλύοντας τη σημασία της χρησιμοποίησης των λεωφορείων κατά τις διακινήσεις από και προς τις Μονάδες τους.

   β.   Προτρέποντας να μη χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. οχήματα τους.

   γ.   Τονίζοντας παράλληλα, ότι απαλλάσσει:

         (1)   Τους γονείς ή κηδεμόνες τους, από:

                (α)   Την ταλαιπωρία της μεταφοράς τους, από και προς τα στρατόπεδα.               

                (β)   Την οικονομική επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμό, σε καύσιμα και αγορά ΙΧ οχήματος, αποκλειστικά για τη διακίνησή τους.

         (2)   Τους ιδίους από τους κινδύνους ενός πιθανού τροχαίου ατυχήματος με την οδήγηση του ΙΧ οχήματος.

   δ.   Εφαρμόζοντας προγραμματισμό των εξόδων, με την επιδίωξη της συμπλήρωσης του μεγαλύτερου απαιτούμενου αριθμού ενδιαφερόμενων προς επιβίβαση οπλιτών, και ομαδοποιώντας τους, συντονίζοντας τόσο τις διανυκτερεύσεις όσο και τις άδειες, ανά τόπο διαμονής (π.χ. Λεμεσό ή Πάφο), με σκοπό την εξυπηρέτηση και του τελευταίου οπλίτη.

   ε.   Διακινώντας εναλλακτικά τους οπλίτες με στρατιωτικά  οχήματα, μεταφέροντας τους:

         (1)   Στο πλησιέστερο Στρατόπεδο, το όποιο εξυπηρετείται με δρομολόγιο αντίστοιχου προορισμού που καλύπτεται από το Σχέδιο.

         (2)   Στην πλησιέστερη στάση αστικών ή υπεραστικών λεωφορείων.

   Το εν λόγω Σχέδιο κατακυρώνεται, κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού που προκηρύσσει το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το  ΓΕΕΦ, σε αδειοδοτημένες από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, Ιδιωτικές Εταιρείες Λεωφορείων, και διαθέτει  ενότητες δρομολόγιων που καλύπτουν τη διακίνηση των οπλιτών όλων των Στρατοπέδων, προς και από όλες τις Επαρχίες και Αστικά Κέντρα της Φρουράς διαμονής τους.

   Η διακίνησή των Οπλιτών Θητείας και ΣΥΟΠ από και προς τα Αστικά Κέντρα και του τόπου διαμονής τους, εντός της πόλεως ή τα χωριά τους, γίνεται με δική τους ευθύνη, με Ι.Χ ή/και τη δωρεάν χρήση των κατά τόπους αστικών – υπεραστικών λεωφορείων, κατόπιν επίδειξης της Στρατιωτικής Ταυτότητά τους.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τα προγραμματισμένα δρομολόγια των λεωφορείων και τα ωρολόγια προγράμματα.