Θεραπευτικά προγράμματα που λειτουργούν στην Κύπρο

– Για τις Δομές και τα Προγράμματα Θεραπείας για τις παράνομες ουσίες και το αλκοόλ που λειτουργούν στην Κύπρο, πατήστε εδώ

– Για τα Θεραπευτικά Προγράμματα που λειτουργούν στην Κύπρο και απευθύνονται σε άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα από την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, πατήστε εδώ.

– Πληροφορίες για τα Προγράμματα Διακοπής του Καπνίσματος:

   Τα Προγράμματα Διακοπής του Καπνίσματος των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας έχουν ως στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος στην Κύπρο.

   Ο κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί αναφορικά με τις συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία ή να διακόψει το κάπνισμα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί με την Υπηρεσία διαμέσου της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής 1431.

   Η γραμμή απαντάται από γραμματειακό λειτουργό ή από τηλεφωνητή όπου μπορείτε να αναφέρετε τα στοιχεία σας και την επαρχία από την οποία καλείτε. Οι λειτουργοί των προγραμμάτων διακοπής του καπνίσματος θα σας καλέσουν εντός μίας βδομάδας για να σας ενημερώσουν για τα προγράμματα μας και, εάν επιθυμείτε, να σας δώσουν συνάντηση για την έναρξη της διακοπής του καπνίσματος.

   Τα προγράμματα μας προσφέρουν ομαδικές και ατομικές παρεμβάσεις όπως επίσης και υποστήριξη για τη διακοπή διαμέσου συμβουλευτικής και φαρμακευτικής παρέμβασης (μέσω χρήσης εμπλάστρων νικοτίνης).

   Οι κλινικές διακοπής προσφέρονται στις ακόλουθες επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας. Σημειώνεται ότι γίνονται προσπάθειες για έναρξη των προγραμμάτων και στην Επαρχία Αμμοχώστου.