Υποχρέωση για Καταβολή Αποζημίωσης

Για σύμβαση χρονικής διάρκειας 1 έτους:

Σε περίπτωση που ο Οπλίτης, εξαιρουμένων λόγων υγείας, δεν υπηρετήσει ολόκληρη την περίοδο υπηρεσίας της παρούσας Σύμβασης, ως ορίζεται στον όρο 1 της παρούσας Σύμβασης, τότε, ο Οπλίτης υποχρεούται, να καταβάλει αναλογία του ποσού που αντιστοιχεί σε ένα μηνιαίο μικτό μισθό, για κάθε μη συμπληρωμένο μήνα που δεν υπηρέτησε, ήτοι 1/12 του μικτού μηνιαίου μισθού του για κάθε μη συμπληρωμένο μήνα. Η υποχρέωση αυτή άρχεται, μετά την παρέλευση έξι μηνών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας Σύμβασης.

 

Για σύμβαση χρονικής διάρκειας 3 έτη:

11.1  Σε περίπτωση που ο Οπλίτης δεν υπηρετήσει ολόκληρη την περίοδο υπηρεσίας, ως ορίζεται στον όρο 1 της παρούσας Σύμβασης, τότε, ο Οπλίτης υποχρεούται, να καταβάλει αναλογία του ποσού που αντιστοιχεί σε ένα μηνιαίο μικτό μισθό, για κάθε μη συμπληρωμένο μήνα που δεν υπηρέτησε, ήτοι 1/12 του μικτού μηνιαίου μισθού του για κάθε μη συμπληρωμένο μήνα. Η υποχρέωση αυτή άρχεται από την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας Σύμβασης και τερματίζεται μετά την παρέλευση δώδεκα μηνών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της Σύμβασης.

11.2  Σε περίπτωση που ο Οπλίτης πραγματοποιήσει πρόσθετη στρατιωτική εκπαίδευση διάρκειας μικρότερης των έξι (6) μηνών, σε σχολεία της Δημοκρατίας ή άλλου κράτους ή συναφή εκπαίδευση σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και επιθυμεί να υποβάλει αίτημα παραίτησης, υποχρεούται, πέραν της αποζημίωσης που προβλέπεται στον όρο 11.1, να καταβάλει στη Δημοκρατία το διπλάσιο του μικτού μισθού που έλαβε κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπαίδευσης, πριν το τερματισμό της Σύμβασής του.

Νοείται ότι για εκπαίδευση διάρκειας πέραν των έξι (6) μηνών θα υπογράφεται ξεχωριστή σύμβαση/δέσμευση όπως προνοείται στο σχετικό μνημόνιο για υποτροφίες και εκπαιδευτικές άδειες.