Τερματισμός της Σύμβασης

9.1  Επιφυλαττομένου του δικαιώματος της Κυβέρνησης να τερματίσει την παρούσα Σύμβαση, λόγω παράβασής της από τον Οπλίτη, ο Υπουργός δικαιούται, εν πάση περιπτώσει, κατά την απόλυτη κρίση του, με γραπτή ειδοποίηση ενός μηνός, να τερματίσει την παρούσα Σύμβαση.

9.2  Χωρίς επηρεασμό του όρου 9.1, η παρούσα Σύμβαση δύναται να  τερματιστεί από τον Υπουργό για τους πιο κάτω λόγους:

9.2.1  Χωρίς ειδοποίηση, σε περίπτωση που ο Οπλίτης καταδικαστεί για κακούργημα, για αδίκημα που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα, για αδίκημα ανυποταξίας, για αδίκημα που αφορά καλλιέργεια, κατοχή διακίνηση ή εμπορία παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών ή για οποιοδήποτε αδίκημα προβλέπεται στα άρθρα 13 έως 101 του περί Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα και Δικονομίας Νόμου του 1964.

9.2.2  Χωρίς ειδοποίηση, σε περίπτωση παράβασης οιουδήποτε όρου της Σύμβασης από τον Οπλίτη ή λόγω επιβολής ποινής πειθαρχικής φυλάκισης πέραν των 40 ημερών σε διάστημα ενός έτους ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι χρήστης παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών.

9.2.3  Μετά από γραπτή ειδοποίηση πέντε (5) ημερολογιακών ημερών, εφόσον ο Οπλίτης έχει αξιολογηθεί, σε ένα ή περισσότερα από τα βαθμολογούμενα στοιχεία της Έκθεσης αξιολόγησής του, ως «Απαράδεκτος».

9.2.4  Μετά από γραπτή ειδοποίηση τριάντα (30) ημερών, λόγω αδυναμίας (συμπεριλαμβανομένων και λόγων υγείας), παράλειψης και/ή άρνησης του Οπλίτη και/ή αμέλειάς του να διεκπεραιώσει πλήρως τα καθήκοντα που του ανατίθενται μέσα στα καθορισμένα χρονικά πλαίσια, ή/και όταν μετά από υγειονομική εξέταση η κατηγορία σωματικής ικανότητάς του δεν είναι πλέον Ι/1 ή Ι/2, με βάση τον Πίνακα Διατάγματος που εκδίδεται δυνάμει του άρθρου 31 του περί Εθνικής Φρουράς Νόμων 2011 έως 2018 (Κ.Δ.Π 219/2018).

9.3  Ο Οπλίτης δύναται να τερματίσει την παρούσα Σύμβαση κατόπιν γραπτής ειδοποίησης τριάντα (30) ημερών και υπό την αίρεση της αποδοχής της από τον Υπουργό. Ως ημερομηνία τερματισμού της Σύμβασης θα λογίζεται η ημερομηνία αποδοχής του τερματισμού από τον Υπουργό.        

9.4  Η παρούσα Σύμβαση τερματίζεται άμεσα όταν ο Οπλίτης καταδικασθεί σε οποιαδήποτε ποινή φυλάκισης για κακούργημα ή για αδίκημα ατιμωτικό ή ηθικής αισχρότητας ή για αδίκημα λιποταξίας.

9.5  Σε περίπτωση τερματισμού της παρούσας Σύμβασης, για οιονδήποτε από τους λόγους που αναφέρονται στους όρους 9.1 – 9.4 ανωτέρω, η καταβολή αμοιβής τερματίζεται από την ημερομηνία τερματισμού της Σύμβασης όπως αυτή καθορίζεται στη σχετική απόφαση του Υπουργού.