O Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αφορά μεταξύ άλλων στη διμερή αμυντική και στρατιωτική μας συνεργασία και στις υφιστάμενες τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που συνυπογράψαμε με άλλες χώρες. Επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για από κοινού αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και στις ενέργειες μας για προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των αναφαίρετων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας και συνεργασίας και τη διευθέτηση των προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Κυβέρνησης και τη συμβολή της Ελλάδας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, καθώς επίσης και στην ανάληψη της διοίκησης της Επιχείρησης «ASPIDES» από την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια διασφάλισης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της τήρησης ανοικτών εμπορικών οδών και γραμμών ανεφοδιασμού στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Πάλμας ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του για την κατάσταση ασφάλειας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τη συνεχιζόμενη αδιάλλακτη πολιτική της Τουρκίας στο κυπριακό, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση για επιστροφή στη διαδικασία των συνομιλιών, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟ