Ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, συμμετείχε στο «Schuman Security and Defence Forum 2024» που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαΐου 2024 στις Βρυξέλλες.

Στο Φόρουμ, παρέστησαν, εκτός από τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), εκπρόσωποι από περισσότερες από 60 χώρες - εταίρους και Οργανισμούς και δεξαμενές σκέψης (Think Tanks) και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί.

Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας κ. Josep Borell, σημειώνοντας ότι στόχος του Φόρουμ είναι να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις κοινές προκλήσεις και να συζητηθούν τρόποι, μέσω των οποίων θα ενισχυθούν οι εταιρικές σχέσεις, προκειμένου την καλύτερη συνεργασία με στόχο τη δημιουργία και την εδραίωση συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας.

Στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας της Αιγύπτου Υποστράτηγο Khaled Mugawer. Κατά τη συνάντηση ανταλλάγησαν απόψεις σε θέματα διμερούς συνεργασίας και συζητήθηκαν οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.