Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λεμεσού Δρα Θεόδωρο Παναγιώτου και τους λοιπούς επισκέπτες, στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου μας και του Πανεπιστημίου Λεμεσού.

Η εκδήλωση αυτή προσθέτει ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας για ουσιώδη, εποικοδομητική συνεργασία με ολόκληρη την ακαδημαϊκή μας κοινότητα. Το μνημόνιο που σε λίγο θα συνυπογράψουμε σηματοδοτεί την έναρξη ενός γόνιμου και συστηματικού διαλόγου, με στόχο την προώθηση κοινών εκπαιδευτικών και άλλων προγραμμάτων.

Θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων, συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, κοινή συμμετοχή σε επιτροπές τεχνοκρατικού επιπέδου και ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών κοινού ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα, θα επιδιωχθεί η ανταλλαγή γνώσεων και η αξιοποίηση  τεχνογνωσίας και από τις δύο πλευρές.

Αγαπητέ κ. Πρύτανη, η εξειδίκευση του Πανεπιστημίου σας σε ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς, και η άρτια ακαδημαϊκή και εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση του προσωπικού σας, αποτελούν στοιχεία ιδιαίτερης πρόσθετης αξίας που έχει για το υπουργείο μας η θεσμοθέτηση της συνεργασίας μας.

Ολοκληρώνοντας, σας μεταφέρω τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση του κ. Υπουργού Άμυνας για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μας με την ευχή να υλοποιηθούν οι στόχοι που τέθηκαν και να αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μας.