Η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας, ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (EDA) διοργανώνουν το πιλοτικό σεμινάριο «European Defence Standardization».

Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου 2023 στη Λάρνακα, είναι η  εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις θεμελιώδεις πολιτικές της ευρωπαϊκής αμυντικής τυποποίησης και η παροχή γνώσεων αναφορικά με τις δραστηριότητες, τις διαδικασίες και τα εργαλεία Τεχνολογίας Πληροφοριών (IT) τυποποίησης του EDA, προκειμένου να υποστηριχθεί η συμβολή των κρατών μελών του EDA στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Τυποποίησης.

Το σεμινάριο προσφέρεται σε 21 στελέχη εθνικών στρατιωτικών αρχών, βιομηχανιών, ευρωπαϊκών φορέων και διεθνών οργανισμών από 13 κράτη (Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία) που ειδικεύονται στην αμυντική τυποποίηση, καθώς και σε όσους απασχολούμενους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις.

Την τελετή λήξης του σεμιναρίου θα χαιρετήσει εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας  Μιχάλη Γιωργάλλα, ο Διευθυντής του Επιτελείου Ταξίαρχος Χάρης Γεωργίου, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA), ο Emilio Fajardo, Διευθυντής του Industry, Synergies & Enablers Directorate και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης ο Πρόεδρος Δημήτρης Βάκης. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.