Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέας Λουκά συμμετείχε στις εργασίες της Διάσκεψης για τη Διεθνή Ασφάλεια (Moscow Conference on International Security - MCIS), που πραγματοποιήθηκε από 22 μέχρι 24 Ιουνίου στη Μόσχα.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Διάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν πέραν των 100 χωρών και άλλων διεθνών οργανισμών, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στην παγκόσμια ασφάλεια και σύγχρονες απειλές όπως η τρομοκρατία, η ασφάλεια πληροφοριών, η κυβερνοασφάλεια, τα όπλα μαζικής καταστροφής οι συρράξεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου καθώς και τρόποι αντιμετώπισης τους. Συζητήθηκαν επίσης οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID -19 στην ασφάλεια καθώς επίσης και άλλα θέματα που αφορούν τις διεθνείς στρατιωτικές συνεργασίες.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Λουκά είχε διμερή συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Alexander Fomin. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.