(Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 1300)

Ως Υπουργός Άμυνας, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για την παρουσία σας σήμερα στην Ετήσια Τελετή Τιμής των Υπηρεσιών Έρευνας - Διάσωσης. 

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην Ε-Δ και στους ανθρώπους που την υπηρετούν, που δεν είναι άλλοι από τα στελέχη των υπηρεσιών και τους εθελοντές, που όλοι ανεξαιρέτως, σπεύδουν να βοηθήσουν σε κάθε κλήση και σε κάθε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε κίνδυνο.



Η Ημέρα Τιμής Υπηρεσιών Έρευνας – Διάσωσης, θεσπίστηκε ως μια ετήσια εκδήλωση τιμής όλων αυτών που με αυταπάρνηση υπηρετούν, ο καθένας από το δικό του πόστο, αυτό τον ιερό σκοπό. Είναι η ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης της πολιτείας προς τους επαγγελματίες και εθελοντές, που πολλές φορές ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, υπερβαίνουν εαυτόν, για να σώσουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας ή κοινωνικής θέσης. 

Είμαι περήφανος για την άρτια οργάνωση τόσο του Κέντρου όσο και του συνόλου του Συστήματος Έρευνας-Διάσωσης, που μέσα από τις συνεχείς αναβαθμίσεις και υλοποιήσεις των διαφόρων προγραμμάτων, έχει καταστήσει την Κύπρο σε κόμβο παροχής υπηρεσιών Έρευνας-Διάσωσης υψηλού επιπέδου.


Στην εκδήλωση τιμώνται άτομα των οποίων ο αλτρουισμός και η αυταπάρνηση εν ώρα καθήκοντος ή εθελοντικά, λειτούργησε ουσιαστικά και καταλυτικά στο να διασωθούν άτομα, των οποίων η ζωή ήταν σε κίνδυνο.  

Η κοινωνία σήμερα έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους προκειμένου να λειτουργήσουν ως παράδειγμα σε μια εποχή όπου οι αξίες και η ανθρωπιά κλονίζονται καθημερινά. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το σύστημα Έρευνας-Διάσωσης της Δημοκρατίας, αποτελεί μια ξεχωριστή κοινότητα ανθρώπων αφοσιωμένων στο έργο τους, ενεργώντας πάντα με γνώμονα ότι κάθε ζωή έχει τη μεγαλύτερη αξία σε αυτό τον κόσμο και νιώθω πραγματικά σίγουρος και συνάμα υπερήφανος γιατί ως Κράτος παρέχουμε υπεύθυνα την υπηρεσία αυτή σε κάθε συνάνθρωπό μας που την έχει ανάγκη.