(Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 11:30, Γραφεία CNP) 

Σας καλωσορίζω στη σημερινή τελετή βράβευσης των δέκα κληρωτών οπλιτών, που έκαναν συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης το διάστημα μεταξύ της 1ηςΣεπτεμβρίου 2018 και της τριακοστής πρώτης (31ης ) Μαΐου 2019.

Ένα σχέδιο που σκοπό έχει να προστατεύσει στο μέγιστο δυνατό την προσωπική ασφάλεια του προσωπικού μας. 

Για τη φιλοξενία της σημερινής τελετής, όπως βέβαια και για τη χορηγία των 10 τάμπλετ με τα οποία θα βραβευθούν αντίστοιχα οι δέκα εθνοφρουροί, όπως και για τη συμβολή της στον τομέα της οδικής ασφάλειας των οπλιτών της Εθνικής Φρουράς, ευχαριστώ θερμά τη CNP Ασφαλιστική που βρίσκεται και σήμερα μαζί μας, δια του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου CNP Cyprus Insurance Holdings κ. Τάκη Φειδία και του Γενικού Διευθυντή της κ. Ανδρέα Στυλιανού, όπως και όλο το προσωπικό της εταιρείας για τη συνεργασία του.

Σκοπός μας είναι μέσω κινήτρων, όλο και περισσότεροι οπλίτες, κληρωτοί αλλά και συμβασιούχοι, να αξιοποιήσουν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης.

Όπως γνωρίζετε, το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης δεν περιορίζεται απλώς στη μεταφορά των κληρωτών από και προς τις Μονάδες στις οποίες υπηρετούν.

Μέσω του Σχεδίου, ο οπλίτης αξιοποιεί το χρόνο που χρειάζεται για τη διακίνησή του, διότι από τη στιγμή που επιβιβάζεται στο λεωφορείο, για την Εθνική Φρουρά θεωρείται ότι ήδη έχει παρουσιαστεί για υπηρεσία στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί.

Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί πως και οι συμβασιούχοι οπλίτες αγκάλιασαν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης, επιβεβαιώνοντας και αυτοί με τη σειρά τους πως η χρήση μεταφορικού μέσου για μεταφορά από και προς τα στρατόπεδα που υπηρετούν, θεωρείται πλέον δεδομένη και διευρύνεται συνεχώς.

Θα πρέπει ωστόσο να έχουμε την ίδια ώρα υπόψη μας ότι, όσα κίνητρα κι αν προσφέρουμε, όσες πρωτοβουλίες κι αν αναλάβουμε, τίποτα δεν εξασφαλίζουμε, αν δεν αναπτυχθεί και εμπεδωθεί σε όλους μας η οδική συνείδηση και η ορθή χρήση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιείται όπως και κάθε χρόνο, μια μεγάλη σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών διαλέξεων περί οδικής ασφάλειας σε όλα τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

Οι διαλέξεις γίνονται σε συνεργασία με εγκεκριμένους μη κυβερνητικούς οργανισμούς, καθώς επίσης και με τη συμβολή της Αστυνομίας Κύπρου. 

Φυσικά, τα θετικά αποτελέσματα μας δίνουν τη δύναμη να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τόσο το Σύστημα Δωρεάν Διακίνησης όσο και τις δράσεις μας για την πρόληψη και τη δημιουργία της οδικής συνείδησης, με τελικό σκοπό το μηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Κλείνοντας, θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον κάθε έναν από τους οπλίτες μας που βραβεύουμε σήμερα, διότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους στρατευμένους νέους μας.

Σας ευχαριστώ.