Ιδρύματα όπως το Καραϊσκάκειο, το οποίο προάγει την επιστημονική γνώση και προσφέρει ανιδιοτελώς στον πάσχοντα συνάνθρωπο, μας καθιστούν περήφανους. 
Το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Ιδρύματος έχει αναμφίβολα συμβάλει τα μέγιστα, στον τομέα της έρευνας για την αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών. 
Είναι ένα θαυμαστό επιστημονικό επίτευγμα τόσο των ανθρώπων που καθημερινά δίνουν το άπαν των δυνάμεών τους στο ίδρυμα, αλλά και της ανθρωπιάς του Κυπριακού λαού. 
Της κυπριακής κοινωνίας η οποία έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι διαπνέεται από αισθήματα αλτρουϊσμού, αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο.
Εξαίρεση στον κανόνα δε θα μπορούσε να αποτελέσει το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο μέσω του Στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού αλλά και του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, προσφέρει καθημερινά και αυτό με τη σειρά του στο συνάνθρωπο. 
Ως ένοπλες δυνάμεις δηλώνουμε παρόν! Και το δηλώνουμε όχι μόνο «φυλάσσοντας Θερμοπύλες» όχι μόνο ενισχύοντας την αποτρεπτική ισχύ της Δημοκρατίας, αλλά στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Υπουργείου μας, επί σειρά ετών έχουμε αναπτύξει μια αγαστή συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, τόσο για ενημέρωση και πληροφόρηση, όσο και για την ευαισθητοποίηση του προσωπικού μας. 
Σ’ αυτό το πλαίσιο, από το 2016, και κάθε καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της κατάταξης στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, σε εθελοντική βάση λαμβάνονται δείγματα δοτών μυελού των οστών από εθνοφρουρούς, τα οποία φέτος ανήλθαν στα 1034 και στο σύνολο περίπου 3000, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τράπεζας δειγμάτων μυελού των οστών του Ιδρύματος. 
Κυρίες και κύριοι, 
Στη σημερινή εποχή, όπου οι απαιτήσεις στον τομέα της υγείας συνεχώς αυξάνονται, η συνεργασία τόσο των ανεξάρτητων ιδρυμάτων όσο και του κάθε πολίτη ξεχωριστά με το κράτος, καθίσταται επιτακτική ανάγκη.
Με τη σειρά μας, ως Πολιτεία, πρέπει να αναζητούμε νέους τρόπους και μηχανισμούς διεύρυνσης της συνεργασίας μας με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. 


Απτό παράδειγμα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία καθημερινά προβάλλει τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού στα θέματα υγείας και μάχεται για τη διεύρυνση της συνεργασίας με τα διάφορα ιδρύματα και φορείς για το καλό της Κυπριακής Κοινωνίας
Είναι λοιπόν με χαρά και ικανοποίηση που χαιρετίζουμε τη συνεργασία του ιδρύματος με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ευχόμαστε να καταλήξει εποικοδομητική και ενισχυτική, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ευχές των συμπολιτών μας που εναποθέτουν τις ελπίδες τους, στο εξαίρετο προσωπικό του Καραϊσκάκειου.
Εμείς με προθυμία στεκόμαστε δίπλα του, ώστε το όνειρο για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία να γίνει 
πραγματικότητα.
Και πάλι συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, στο άξιο και περήφανο προσωπικό του, στους φίλους και συνεργάτες του ιδρύματος. 
Τα πιο θερμά συγχαρητήρια όμως αξίζουν στους ηρωικούς δότες, οι οποίοι έσωσαν και συνεχίζουν να σώζουν ζωές των συνανθρώπων μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σας ευχαριστώ.