Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας για την προαγωγή κουλτούρας οδικής συνείδησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα τελετή βράβευσης εθνοφρουρών, που έκαναν εκτεταμένη χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης με Λεωφορεία της Εθνικής Φρουράς. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία CNP Cyprus Insurance Holdings και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσφοράς κινήτρων για χρήση των δωρεάν λεωφορείων της Εθνικής Φρουράς.

Ο Υπουργός Άμυνας στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης με Λεωφορεία έχει στόχο να προστατεύσει στο μέγιστο δυνατό την προσωπική ασφάλεια των εθνοφρουρών. Θα πρέπει ωστόσο, συνέχισε, να έχουμε υπόψη μας ότι, όσα κίνητρα κι αν προσφερθούν, όσες πρωτοβουλίες κι αν αναληφθούν, τίποτα δεν εξασφαλίζεται, αν δεν αναπτυχθεί και εμπεδωθεί σε όλους οδική συνείδηση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε, πραγματοποιείται μια μεγάλη σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών διαλέξεων περί οδικής ασφάλειας σε όλα τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ. 

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θετικά αποτελέσματα, τα οποία όπως είπε, δίνουν την ώθηση ώστε να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, τόσο το Σύστημα Δωρεάν Διακίνησης όσο και οι δράσεις του Υπουργείου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη δημιουργία οδικής συνείδησης.

Κλείνοντας ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη θερμά τους οπλίτες που βραβεύθηκαν τονίζοντας ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους στρατευμένους νέους και ευχαρίστησε τον Όμιλο CNP Cyprus Insurance Holdings για τη φιλοξενία και για την έμπρακτη συμβολή της στις προσπάθειες του Υπουργείου για οδική ασφάλεια.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου CNP Cyprus Insurance Holdings κ. Τάκης Φειδίας και ο Γενικός Διευθυντής της CNP Ασφαλιστικής κ. Ανδρέα Στυλιανού.