Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα στην τελετή διαβεβαίωσης των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών της 13ης Εκπαιδευτικής Σειράς

Με ιδιαίτερη χαρά, βαθιά συγκίνηση και απέραντη περηφάνια βρεθήκαμε όλοι σήμερα εδώ στο Στρατόπεδο Λοχία Γεωργίου Λαζάρου για την νενομισμένη τελετή διαβεβαίωσης των γυναικών συμβασιούχων οπλιτών της 13ης Εκπαιδευτικής Σειράς.

Νέες Γυναίκες ΣΥΟΠ

Συναισθανόμενοι το ιερό καθήκον έναντι της ημικατεχόμενης πατρίδας και της ιστορίας μας, σας καλωσορίζω επίσημα και σας υποδέχομαι εγκάρδια στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Σας συγχαίρω, για τη συνειδητή τολμηρή απόφασή σας να ενταχθείτε στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας και να υπηρετήσετε την Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκφράζω τον θαυμασμό και τον σεβασμό της πολιτείας και τον δικό μου, προς εσάς, τις νέες γυναίκες ΣΥΟΠ, που καταρρίψατε τα παρωχημένα στερεότυπα της κυπριακής κοινωνίας και θέσατε τον εαυτό σας στην υπηρεσία της πατρίδας, αψηφώντας τους κινδύνους και αναλαμβάνοντας τη μεγάλη ευθύνη και την ύψιστη τιμή να υπηρετήσετε την Εθνική Φρουρά.

Η Κύπρο μας χρειάζεται όλους ανεξαιρέτως.

Κανείς και καμία δεν περισσεύει από τον αγώνα τον καλό για την πατρίδα.

Σήμερα, εσείς, όπως και οι προηγούμενες εκπαιδευτικές σειρές γυναικών συμβασιούχων οπλιτών, αποδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το φύλο δεν αποτελεί περιορισμό για όποιαν και όποιον επιθυμεί να υπηρετήσει στις ένοπλες μας δυνάμεις.

Δώσατε προ ολίγου διαβεβαίωση πίστης, υπακοής και αφοσίωσης προς την πατρίδα και αναλάβατε την ιερή υποχρέωση διαφύλαξης του υψίστου αγαθού της ασφάλειας και της προάσπισης της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Να διακατέχεστε από υπερηφάνεια για αυτή την ένορκη διαβεβαίωση σας.

Με τον νενομισμένο όρκο σας, έχετε θέσει τον εαυτό σας στη διάθεση της Εθνικής Φρουράς και είμαι βέβαιος ότι θα εργαστείτε σκληρά, θα κοπιάσετε για να ανταποκριθείτε με επάρκεια και επιτυχία στην αποστολή σας και να φανείτε αντάξιες της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών της πατρίδας και του λαού μας.

Ο δρόμος που θα οδηγήσει στην επιτυχή εκτέλεση της αποστολής σας δεν είναι καθόλου εύκολος.

Είναι δύσβατος και απαιτεί εργατικότητα, πειθαρχία, αφοσίωση, προσήλωση και ενδιαφέρον.

Πορευθείτε με οδηγό τις στρατιωτικές αρετές και διατηρήστε υψηλά το κύρος και την αξιοπρέπεια της Εθνικής Φρουράς.

Επιδιώξτε την αυτεκπαίδευση, την καλλιέργεια και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων και τον εμπλουτισμό των γνώσεων σας στα αντικείμενα των ειδικοτήτων σας

Υπηρετήστε επιδεικνύοντας ακεραιότητα του χαρακτήρα σοβαρότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας, και επιδιώξτε το άριστον σε οποιοδήποτε έργο ή υποχρέωση αναλαµβάνετε.

Το βασικό στοιχείο που θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε και να τηρήσετε τις θεµελιώδεις αυτές αξίες, είναι η πειθαρχία, που αποτελεί τη σηµαντικότερη αρετή της στρατιωτικής ζωής.

Μέχρι στιγμής αποδείξατε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της δύσκολης και απαιτητικής επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας.

Αναμένουμε ότι θα συνεισφέρετε έτι περαιτέρω με τις δεξιότητες, τις γνώσεις σας, την αφοσίωση και τη φιλοπατρία σας.

Στις Μονάδες που θα τοποθετηθείτε συνεχίστε να βελτιώνετε τον εαυτό και τις επιδόσεις σας.

Εργαστείτε µε ζήλο, μεθοδικότητα, υπευθυνότητα.

Διατηρήστε πάντοτε την δική σας ασφάλεια, αλλά και την ασφάλεια του υπόλοιπου προσωπικού και των μέσων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Να είστε απόλυτα βέβαιες ότι, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, θα βρίσκονται πάντα δίπλα σας.

Η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε μια πορεία ενίσχυσης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού και εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο και αξιόμαχο στρατό, ικανό να συνεχίσει να διασφαλίζει την άμυνα, την ασφάλεια και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτή την προσπάθεια η δική σας συμβολή κρίνεται απαραίτητη.

Με συλλογική προσπάθεια η Εθνική Φρουρά μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις της εποχής μας, παρέχοντας στη Δημοκρατία επιχειρησιακή δυνατότητα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών.

Ενόσω συνεχίζεται η υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων με την κατοχή ποσοστού των εδαφών της χώρας μας από την Τουρκία, η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την αποστολή της ως η κύρια δύναμη άμυνας κι αποτροπής στη Δημοκρατία.

Η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να επενδύει στην ενημέρωση, στη συνεχή εκπαίδευση και την επαγγελματική ικανότητα του προσωπικού της, που οικοδομείται μέσα από την ανάπτυξη των γνώσεων και των εμπειριών των στελεχών της.

Αγαπητοί συγγενείς και φίλοι των νέων Γυναικών ΣΥΟΠ.

Να είσαστε περήφανοι για αυτές.

Θα προσπαθήσουμε η Εθνική Φρουρά να είναι μια δεύτερη οικογένεια για όλες τις νέες Γυναίκες ΣΥΟΠ.

Θα φροντίσουμε στη διάρκεια της υπηρεσίας τους να είναι απόλυτα ασφαλείς και να έχουν μια αξιοπρεπή εργασία.

Είμαι βέβαιος, ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις της αποστολής τους και θα επιβεβαιώσουν τις δικές σας προσδοκίες.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της επίπονης εκπαίδευσης των νέων Γυναικών ΣΥΟΠ, παρέχοντάς τα σωματικά και ψυχικά εφόδια, για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Νέες Γυναίκες ΣΥΟΠ

Σας συγχαίρω και πάλι και εύχομαι στην καθεμία σας ξεχωριστά υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, καλή επαγγελματική σταδιοδρομία, κουράγιο και δύναμη για να ανταπεξέλθετε στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.

Σας καλωσορίζουμε και σας υποδεχόμαστε στην Εθνική Φρουρά.