Κυρίες και κύριοι ,

 

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ για να χαιρετίσω το ετήσιο εκπαιδευτικό Σεμινάριο Έρευνας - Διάσωσης και να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε.

 

Η αδιάλειπτη εκτέλεση του καθήκοντος και η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των διασωστικών υπηρεσιών απαιτεί ευσυνειδησία, ζήλο και υψηλό επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης από όλους σας. Γι’ αυτό και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων είναι αναγκαίες  και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

 

 

Τα τελευταία χρόνια, όλοι εσείς, το ΚΣΕΔ και οι Υπηρεσίες που συμμετέχουν στο σύστημα Ε-Δ, έχετε ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλα τα περιστατικά Ε-Δ στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της περιοχής ευθύνης μας και έχετε καθιερώσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως έναν ασφαλή προορισμό και έναν καλά οργανωμένο κόμβο παροχής υπηρεσιών Έρευνας – Διάσωσης, αλλά και υποστήριξης ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Ο εν λόγω θεσμός του ετήσιου εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Ε-Δ και η αθρόα συμμετοχή σας, προερχόμενοι από 20 διαφορετικές κρατικές Υπηρεσίες αποδεικνύει έμπρακτα το ενιαίο πνεύμα και τον επαγγελματισμό σας. Η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω του μικρού της μεγέθους, δεν έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης υπηρεσιών με πλήρη αυτάρκεια σε προσωπικό και μέσα. Για το λόγο αυτό απαιτείται στενή συνεργασία και διαλειτουργικότητα.   Δεν είναι τυχαίο που ο σχετικός νόμος περί Έρευνας και Διάσωσης, προβέπει την αξιοποίηση όλων των Μέσων και Ομάδων Διάσωσης που ανήκουν σε κρατικούς, ημικρατικούς ή/και εθελοντικούς οργανισμούς για αντιμετώπιση των περιστατικών Ε-Δ στην περιοχή ευθύνης μας υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ.

 

Ως αρμόδιος Υπουργός σας διαβεβαιώνω ότι θα στηρίζω με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση του ΚΣΕΔ και των Υπηρεσιών Ε-Δ, αφού πέρα από το ότι αποτελεί πρότυπο στον ευρωπαϊκό χώρο, αποτελεί αναμφίβολα και ένα ισχυρό εργαλείο προώθησης των Εθνικών μας Συμφερόντων και προβολής της κρατικής μας οντότητας.

 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ