Αντιπροσωπείες των Υπουργείων Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των 2 χωρών, σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας. Η συνάντηση, φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία.

 

Κυπριακή Δημοκρατία και Ηνωμένο Βασίλειο, μοιράζονται κοινά συμφέροντα και εργάζονται από κοινού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για αντιμετώπιση των αναδυόμενων απειλών, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας στη περιοχή. 

 

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, οι αντιπροσωπείες των 2 χωρών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας ενώ παράλληλα,  καταγράφηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της υπάρχουσας στρατιωτικής συνεργασίας, με τη διοργάνωση πρόσθετων κοινών δράσεων. Στη κατεύθυνση αυτή, υπογράφηκε με το πέρας των διαβουλεύσεων Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, για το έτος 2022.

 

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, είχαν επίσης την  ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και διεθνούς φύσεως ζητήματα.