Σύστημα Πρόσκλησης Εφεδρείας έτους 2019

1.  Δύο (2) προσκλήσεις ημερήσιες ή απογευματινές καθημερινές ή αργίες διάρκειας 6 ωρών, στις οποίες θα επικεντρώνονται στο τι πραγματικά θα πρέπει να γνωρίζει ο έφεδρος για να εκτελέσει την αποστολή του.

2.  Η τρίτη πρόσκληση αφορά την καινοτομία του ανοικτού πεδίου βολής, όπου ο Έφεδρος με συγκεκριμένη διαδικασία και σε χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί θα μεταβαίνει στο πεδίο βολής, θα τυγχάνει ολιγόλεπτης ενημέρωσης, θα εκτελεί βολές από διάφορες αποστάσεις και θα αποδεσμεύεται.

3.  Εφαρμόζεται ο θεσμός των εθελοντικών παρουσιάσεων. Κάθε Έφεδρος όταν και εφόσον επιθυμεί, με απλή διαδικασία θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει όσες φορές επιθυμεί στις δραστηριότητες της Μονάδας του (βολές – ασκήσεις κ.λ.π).

4.  Εφαρμόζεται ο θεσμός του Εθελοντή Εφέδρου ως ισχύει στην Εθνοφυλακή. Παρέχεται η δυνατότητα, με συγκεκριμένη διαδικασία ο Έφεδρος να παραμείνει στη Μονάδα του και μετά την απόλυση του από την Εφεδρεία.

5.  Παρέχεται το δικαίωμα στους Διοικητές σε περίπτωση που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης να αποδεσμεύουν τους Εφέδρους πριν από την καθορισμένη ώρα από το ΦΑΠ, ώρα αποδέσμευσης.

6.  Αξιοποιούνται πλήρως οι Έφεδροι Αξιωματικοί, οι οποίοι θα παρουσιάζονται στις Μονάδες μια (1) ώρα πριν την άφιξη των Εφέδρων προκειμένου να αξιοποιούνται από τις Μονάδες και να συνδράμουν στη διαδικασία της κατάταξης.