Το Υπουργείο Άμυνας ενόψει της κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2024 ΕΣΣΟ που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι 12 Ιουλίου 2024 στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Στρατόπεδο «Χρ. Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ) και από τις 10 μέχρι 12 Ιουλίου 2024 στο ΚΕΝ Πάφου, υπενθυμίζει τα παρακάτω:

 

1.        Οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα, όπως αναγράφεται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης, με στρατιωτική στολή (εφόσον την έχουν παραλάβει), κουρεμένοι και ξυρισμένοι, έχοντας απαραίτητα μαζί τους:

 

α.         Το δελτίο ταυτότητας ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, από το οποίο αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία τους.

β.         Το σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων επιλογής στρατευσίμων ή τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο (δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή).

γ.         Ιατρική βεβαίωση σε περίπτωση κατά την οποία οι στρατεύσιμοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας.

δ.         Ιατρικές γνωματεύσεις - εκθέσεις για τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζουν, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, σε περίπτωση κατά την οποία δεν παρουσιάστηκαν για εξέταση στις Υγειονομικές Επιτροπές το προηγούμενο διάστημα.

ε.         Βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού δεν υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή δεν παραδόθηκαν κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές.

στ.       Βεβαίωση εμβολιαστικής κατάστασης και ομάδα αίματος σε περίπτωση κατά την οποία oι στρατεύσιμοι δεν υπέβαλαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή δεν παρέδωσαν κατά την εξέταση από τις Υγειονομικές επιτροπές.

 

2.         Όλα τα είδη ιματισμού, υπόδησης και υλικά τα οποία χρεώθηκαν θα πρέπει υποχρεωτικά να τα παρουσιάσουν την επόμενη ημέρα της κατάταξής τους στη Μονάδα όπου θα επιλεγούν. Σε περίπτωση που προκύπτουν τυχόν προβλήματα στα μεγέθη στολών, αρβύλων κτλ. να τα παρουσιάσουν κατά την κατάταξή τους για αλλαγή στα Κέντρα Κατάταξης.

 

3.         Με το πέρας της κατάταξής τους, θα τους χορηγηθεί διανυκτέρευση και Φύλλο Πορείας για τη Μονάδα που θα επιλεγούν, με υποχρέωση παρουσίασης την επόμενη ημέρα.

 

4.         Οι στρατεύσιμοι οι οποίοι θα επιλεγούν να υπηρετήσουν σε Μονάδες εντός της φρουράς διαμονής τους, την επόμενη ημέρα θα παρουσιασθούν με ίδια μέσα. Όσοι επιλεγούν να υπηρετήσουν εκτός της φρουράς διαμονής τους, θα μεταφερθούν με λεωφορεία του «Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης Οπλιτών», εφόσον το δηλώσουν κατά την κατάταξη. Σχετικές πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία και ώρα αναχώρησης θα ανακοινωθούν στους ίδιους την ημέρα κατάταξής τους.

 

5.         Στο Φύλλο Πορείας θα αναγράφονται τα τηλέφωνα της Μονάδας που θα επιλεγούν και θα μπορούν να επικοινωνούν για οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειαστούν.

 

6.         Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου 2024. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες για τον τόπο και χρόνο τελετής, θα λάβουν οι στρατεύσιμοι από τις Διοικήσεις των Μονάδων για ενημέρωση των οικείων τους.