Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέα Π.Λουκά, παρευρέθηκε στην Διεθνή Έκθεση Αεροδιαστημικής ILA που διοργανώνεται στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στο Βερολίνο, 05 – 09 Ιουνίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και συναντήσεις υψηλού επιπέδου που αφορούσαν στην εξέλιξη υφιστάμενων εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και θεμάτων που άπτονται στον εξοπλιστικό προγραμματισμό του υπουργείου.

Επίσης, στα πλαίσια της διμερούς συνεργασίας των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Benedikt Zimmer όπου συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων όπως, εξοπλιστικά προγράμματα, φιλοξενία Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο και Military Mobility.

Η Διεθνή Έκθεση Αεροδιαστημικής ILA αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ευρώπης και σε αυτήν λαμβάνουν μέρος οι πιο γνωστές αμυντικές βιομηχανίες του κόσμου σε θέματα αεροδιαστημικής.