Η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με το Μνημόνιο Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου οργανώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών «Strategic Leadership Program» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, την Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και το Πανεπιστήμιο Cranfield, από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2024, στο Υπουργείο Άμυνας στην Λευκωσία.

Την τελετή έναρξης του σεμιναρίου χαιρέτησε εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας Βασίλη Πάλμα, ο Διευθυντής Άμυνας Παναγιώτη Συμεού και ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Irfan Siddiq OBE παρουσία πρέσβεων και διπλωματών διαπιστευμένων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό από το Υπουργείο Άμυνας, την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία Κύπρου, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, το Τμήμα Τελωνείων και την UNFICYP. Επιπλέον συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, της Ιορδανίας, του Λιβάνου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης για πρώτη φορά συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Κατάρ.

Ο αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ηγεσίας και της διαχείρισης σε στρατηγικό επίπεδο στην άμυνα και στον ευρύτερο τομέα ασφάλειας. Επίσης η προετοιμασία των μελλοντικών ανώτερων αξιωματούχων και λειτουργών άμυνας με τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες για τη λήψη αποφάσεων σε στρατηγικό επίπεδο.