Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλης Πάλμας υποδέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Grant Shapps.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, που αφορούν στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και την κρίση που εξελίσσεται στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς επίσης και στην κατάσταση στην Ευρώπη, με αναφορά στα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία.

Ο κ. Πάλμας ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για την κατάσταση ασφάλειας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, με ιδιαίτερη αναφορά στην αποχώρηση της τουρκικής πλευράς από τα συμφωνηθέντα στο ζήτημα της Πύλας.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και τη σημασία του καθορισμού της επίσημης επιτετραμμένου από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κας Maria Angela Holguin Cuellar.

Τέλος, οι δυο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα που άπτονται του τρόπου εμβάθυνσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.