Το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει για δεύτερη φορά με εθνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας (Defence Exhibition Athens DEFEA) που πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 09 μέχρι τις 11 Μαΐου 2023. Στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης σήμερα παρευρέθηκαν ο Υπουργό Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Ανδρέας Π. Λουκά .

 

Στο εθνικό περίπτερο συμμετέχουν, εκτός από το ΥΠΑΜ, έξι Κυπριακές εταιρείες, μέλη του Κυπριακού Συνδέσμου Εταιρειών Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ), οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, μέσω ανταγωνιστικών εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης και με την παραγωγή  προϊόντων αμυντικής τεχνολογίας.

 

Σημειώνεται ότι, στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά εννέα κυπριακές εταιρίες/οντότητες με παρουσίαση των προϊόντων που σχεδιάζουν και παράγουν.

 

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην DEFEA ο Υπουργός Άμυνας θα έχει σήμερα και αύριο, διμερείς συναντήσεις και επαφές με ομολόγους του και ξένους αξιωματούχους που συμμετέχουν στην Έκθεση.