Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, για να λάβει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων Άμυνας.

Πριν την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) κατά το οποίο  οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τα έως τώρα πεπραγμένα, καθώς και για τον οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση των συστάσεων της Συντονισμένης Ετήσιας Ανασκόπησης για την Άμυνα (CARD).

Οι Υπουργοί Άμυνας θα εξετάσουν τρέχοντα θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας και θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Josep Borell, αναφορικά με την αποστολή στήριξης και τη συνδρομή προς την Ουκρανία.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκεται η Ανάπτυξη Αμυντικών Δυνατοτήτων, όπου οι Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την εξεύρεση τρόπων για την κοινή αναπλήρωση στρατιωτικού υλικού, την ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Τεχνολογικής και Βιομηχανικής Βάσης και την κάλυψη των όσων κενών παρατηρούνται σχετικά με τις ικανότητες της ΕΕ στις αποστολές Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

 

Στη συνέχεια, οι Υπουργοί  θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η Ρωσική επιθετικότητα απέναντι στην Ουκρανία.