Πραγματοποιήθηκε σήμερα για πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη  Υπουργού Άμυνας της Γερμανίας στο Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ). Η επίσκεψη της κας Christine Lambrecht και οι διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, αποτελούν ορόσημο για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Γερμανίας. 

 

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα που αφορούν τον τομέα της άμυνας, ανέλυσαν εκτενώς τις προοπτικές εμβάθυνσης της αμυντικής μας συνεργασίας και αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής ασφάλειας, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Ο κ. Πετρίδης ενημέρωσε την ομόλογό του για την τουρκική αναθεωρητική πολιτική στην περιοχή, τις παράνομες ενέργειες και αξιώσεις, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και τις περιφερειακές πρωτοβουλίες της ΚΔ με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα.

 

 

Μετέφερε επίσης την πλήρη υποστήριξη της Κυπριακής Κυβέρνησης προς το γερμανικό απόσπασμα που φιλοξενείται από το 2006 στην Κύπρο και έχει την ευθύνη της θαλάσσιας επιτήρησης στο πλαίσιο της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL). Οι σημαντικές διευκολύνσεις που λαμβάνει το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό, αποτελούν τη συμβολή της ΚΔ στην αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής του, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

Τη Γερμανίδα Υπουργό συνόδευαν μέλη του Κοινοβουλίου της Γερμανίας.