Νοιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας στην τελετή διαβεβαίωσης των νέων αξιωματικών που αποφοίτησαν πρόσφατα από τα  Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Νέοι Αξιωματικοί,

Δώσατε πριν λίγο τη νενομισμένη διαβεβαίωση πίστης και αφοσίωσης στην πατρίδα, ενώπιον των γονιών, των συγγενών και των φίλων σας, που δικαιολογημένα νιώθουν υπερήφανοι. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Το ξίφος που παραλαμβάνετε σήμερα, αποτελεί προνόμιο των Αξιωματικών. Το κερδίσατε και εσείς, χάρη στις επίμοχθες προσπάθειές σας και επιβεβαιώνει την ικανότητά σας να ανταποκριθείτε πλήρως, με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά σας, ως νέοι ηγήτορες της Εθνικής Φρουράς. Οφείλετε να τιμάτε την ένδοξη ιστορία των προκατόχων σας που έπεσαν ή αγνοούνται προασπιζόμενοι την ελευθερία και δημοκρατία της πατρίδας μας.

Από τώρα λοιπόν, αρχίζει ουσιαστικά η επαγγελματική σας σταδιοδρομία και πρέπει να έχετε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που επωμίζεστε. Η διαδρομή που αποφασίσατε να ακολουθήσετε αναμένεται να είναι δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις.

Η υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας μας και η διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της ευημερίας του λαού μας, αποτελεί μονόδρομο. Απέναντι σ΄ ένα ισχυρό εχθρό, οφείλουμε να διαμηνύουμε ξεκάθαρα, προς πάσα κατεύθυνση ότι, είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την ιστορική μας συνέχεια και να υπερασπιστούμε τα ιερά χώματα της πατρίδας μας  «μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μας».

Να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, θα βρίσκονται πάντα δίπλα σας, συμπαραστάτες του έργου και των προσπαθειών σας.

Ως κυβέρνηση εργαζόμαστε με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων που να παρέχουν τη δυνατότητα στον Κυπριακό Ελληνισμό να λειτουργεί σε περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας.

Στοχεύουμε στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με εταίρους καθώς και με χώρες με τις οποίες τα συμφέροντά μας ή οι αντιλήψεις μας εναρμονίζονται.

Στο επίπεδο της ενίσχυσης της αμυντικής μας ικανότητας, την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει τεράστια βήματα μπροστά. Φέτος έχουμε επιτύχει τη διάθεση του υψηλότερου ποσού για αμυντικούς εξοπλισμούς των τελευταίων 20 χρόνων.

Νέοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς,

Μεταδώστε στους συναδέλφους και στους οπλίτες, τα ευγενή ιδανικά της φιλοπατρίας και της προσήλωσης στο καθήκον, τις αξίες και τις γνώσεις που αποκτήσατε μέσα από τη φοίτησή σας στις ένδοξες στρατιωτικές σχολές. Διδάξετέ τους με το παράδειγμα και εμπνεύστε τους με τη συμπεριφορά και το μεγαλείο της ψυχής σας.

Εργαστείτε με τιμιότητα, υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια, όπως ακριβώς αρμόζει στους Έλληνες αξιωματικούς. Προσθέστε με τις ικανότητες και το έργο σας στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχετε. Το αποφασιστικό σας βλέμμα το καταδεικνύει άλλωστε.

Επιθυμώ για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ θερμά για την επιτυχία σας και να σας ευχηθώ καλή επαγγελματική σταδιοδρομία, κουράγιο και δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε από σήμερα.

Να θυμάστε πάντοτε ότι η τύχη βοηθά αυτούς που δεν την λαμβάνουν υπόψη κατά τα στάδια της σχεδίασης και οργάνωσης.