Διεξάγεται αύριο στο Κάιρο η 5η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.

Η συνάντηση είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας των τριών χωρών τα τελευταία χρόνια, η οποία αποτελεί πρότυπο και πόλος έλξης συνεργασιών για περιφερειακές και άλλες φίλιες χώρες.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης μαζί με τον Υπουργό Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Στρατηγό Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, με στόχο την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Παράλληλα, αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τις συνεχιζόμενες απειλές που δέχεται η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής οι οποίες υπονομεύουν την ειρήνη και σταθερότητα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κάιρο ο Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογο του και σε διμερές επίπεδο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία της συνεργασίας των δύο χωρών και να συζητηθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση της.