Στις ΗΠΑ για επίσκεψη εργασίας μεταβαίνει την ερχόμενη Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας για διμερείς διαβουλεύσεις στο Αμερικανικό Πεντάγωνο. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ορόσημο στην αναβαθμισμένη συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας.  

 

Κατά την παρουσία του στις ΗΠΑ, ο κ. Πετρίδης θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους Αξιωματούχους στο Πεντάγωνο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, με εκπροσώπους από την ομογένεια και θα συμμετάσχει σε συναντήσεις με δεξαμενές σκέψης.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με την Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κα. Kathleen Hicks, με την οποία θα συζητήσει θέματα διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και διεθνή και περιφερειακά θέματα. Περαιτέρω, ο κ. Πετρίδης θα είναι ομιλητής στο “New York Mediterranean Summit” που διοργανώνει το Economist.

 

Η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας επιβεβαιώνει τις εξαίρετες και διαρκώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.