Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ, στο Στρατόπεδο Μόδεστου Παντελη, για την καθιερωμένη εορτή του Πυροβολικού, ανήμερα της γιορτής της Προστάτιδας Αγίας του, της Αγίας Βαρβάρας.

 

Για να τιμήσουμε τους πεσόντες και ν’ αναπέμψουμε δέηση για ανεύρεση των αγνοούμενων πυροβολητών, που προσέτρεξαν στο κάλεσμα της πατρίδας για να υπερασπιστούν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά της. 

 

Να συγχαρούμε όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του πυροβολικού, που με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και επαγγελματισμό τιμούν το όπλο τους και υπηρετούν στο ακέραιο την πατρίδα.

 

Συγχαρητήρια λοιπόν, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, προσωπικά στο διοικητή του Πυροβολικού και σε όλο το προσωπικό για το έργο που επιτελείτε και τις άοκνες προσπάθειές που καταβάλετε. Σας διαβεβαιώ ότι ως πολιτεία θα βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό σας. 

 

Είναι αυτό το υψηλό φρόνημα και η σιγουριά για τις δυνάμεις και τις ικανότητές σας, που μας γεμίζει όλους εμάς με περηφάνια και αισιοδοξία.

 

Επ’ ευκαιρία της εορτής της Αγίας Βαρβάρας επιτελέσαμε σήμερα τα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβάρας παρουσία του πανιερώτατου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειου. Η προσπάθεια άρχισε με πρωτοβουλία στελεχών το 1995, συνεχίστηκε από τον νυν Υπαρχηγό Αντιστράτηγο κ. Χρυσηλίου, όταν υπηρετούσε στην περιοχή και ολοκληρώθηκε σήμερα από το Διοικητή της 7ης ταξιαρχίας Ταξίαρχο κ. Χατζήμιχαηλ. Στα πρόσωπά σας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του ιερού ναού. 

 

Από την πλευρά του Υπουργείου δηλώνουμε ότι η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του πυροβολικού και όχι μόνο, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Η ενίσχυση με νέα σύγχρονα μέσα και υλικό αναβάθμισε δραστικά τις δυνατότητές του. Η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος συνεχίζεται και υλοποιείται με σταθερά βήματα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του νέου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

 

Παρόλα αυτά υπέρτατος στόχος μας παραμένει η επίλυση του κυπριακού προβλήματος με διπλωματικά μέσα. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον προς τους ήρωες αυτού του τόπου να συνεχίσουμε τον αγώνα για τερματισμό της κατοχής, την επανένωση της πατρίδας  μας και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού.

 

Χρόνια Πολλά σε όλους και καλές γιορτές.