Εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς τον αγαπητό φίλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την άριστη φιλοξενία και  οργάνωση της Αεροναυτικής Άσκησης «ΜΕDUSA 11».

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους για τη συμμετοχή τους στην άσκηση. Μέσα από την εκτέλεση των αντικειμένων και των σεναρίων διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των τεσσάρων χωρών. 

Η Αεροναυτική Άσκηση «ΜΕDUSA 11» στέλνει  ηχηρό μήνυμα,  ότι η στενή σχέση περιφερειακών χωρών ενδυναμώνει την ασφάλεια και αποτελεί ασπίδα έναντι παράνομων ενεργειών.

 

Έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας θεσμός που προάγει τη διαλειτουργικότητα και συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων. Επιθυμία μας είναι όπως αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη με τη συμμετοχή και άλλων φίλιων κρατών.

 

Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση  με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, σεβόμενοι πάντα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας.