Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι για δεύτερη φορά φέτος μαζί σας, σε βολή ευγενούς άμιλλας. 

 

Αυτούς που θεωρούν χρέος τους το «Αυτοπροαιρέτως Αποθανούμεν» του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που είναι γραμμένο στο έμβλημά τους. 

 

Με την παρουσία σας αποδεικνύετε με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη σας για την πατρίδα, το υψηλό ηθικό και την προσήλωση στην αποστολή σας. Αποτελείτε την προφυλακή του Κυπριακού Ελληνισμού και με τη συνεισφορά σας προσφέρετε σημαντικά στην επαύξηση της μαχητικής μας ικανότητας. 

 

Η Εθνοφυλακή διαχρονικά αποτελεί ένα τμήμα της Εθνικής Φρουράς όπου υπηρετούν δίπλα δίπλα φίλοι, συγγενείς και γείτονες, που ενισχύουν τις σχέσεις στρατού με την κοινωνία. 

 

Γνωρίζετε ότι σε εσάς στηρίζουμε ένα σημαντικό μέρος της όλης προσπάθειας. Η Εθνοφυλακή διαχρονικά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Φρουράς, που συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή εκτέλεση της αποστολής της, ως αποτρεπτική δύναμη. 

 

Το ακατάλυτο αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει, αποτελεί την κορωνίδα των προσόντων σας. Μαζί ενωμένοι, με πειθαρχία και συνεχή εκπαίδευση είμαι σίγουρος ότι θα διατηρήσετε την τεράστια δυναμική του θεσμού.

 

Η αδιάλειπτη και ανιδιοτελής προσφορά των εθνοφυλάκων αποτελεί υπόδειγμα πατριωτικής στάσης και φιλοπατρίας. 

 

Αγαπητοί φίλοι, 

 

Για τη μοιρασμένη μας πατρίδα, η άμυνα και η ασφάλεια αποτελούν υπόθεση όλων, χωρίς να περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό η ύπαρξη ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο. 

 

Σας καλώ να συνεχίσετε να αποτελείτε το παράδειγμα προς μίμηση για νεότερους. Μεταλαμπαδεύσετέ τους, τη διάθεση για εθελοντική προσφορά, το καθήκον για υπεράσπιση της πατρίδας και την εθνική περηφάνια που σας διακατέχει.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα εκ μέρους της κυβέρνησης να σας εκφράσω θερμές ευχαριστίες για ότι προσφέρετε τόσα χρόνια στην πατρίδα.

 

Εύχομαι από καρδιάς υγεία και κάθε καλό.