Είναι με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας που μαζευτήκαμε σήμερα εδώ, για να υποδεχτούμε στη μεγάλη οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων τις νέες και νέους υπαξιωματικούς τάξεως 2021, οι οποίοι μόλις έχουν περατώσει με επιτυχία τη φοίτησή τους στις Ανώτερες Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

 

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις οικογένειές σας που σας μεγάλωσαν με ιδανικά και αξίες και σήμερα σας καμαρώνουν.

 

Νέες και Νέοι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί,

 

Δικαίως νοιώθετε υπερήφανοι για τους κόπους και τις προσπάθειές σας ξεκινώντας την ενεργή υπηρεσία σας στις ένοπλες δυνάμεις του τόπου μας.

 

Η επιλογή σας αυτή, σας τιμά ιδιαίτερα διότι επιλέξατε να ακολουθήσετε το δύσκολο δρόμο του στρατιωτικού και   γι’ αυτό αξίζετε πολλά συγχαρητήρια.

 

Συνδυάζοντας την υψηλή ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, τη σκληρή άσκηση για βελτίωση της φυσικής και ψυχικής σας αντοχής, οπλιστήκατε με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια για να πορευθείτε με επιτυχία στη νέα σας σταδιοδρομία, στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. 

 

 

Ανταποκριθήκατε στο έπακρο στις υψηλές απαιτήσεις των Σχολών σας και φανήκατε αντάξιοι των προσδοκιών των εκπαιδευτών σας, των οικογενειών σας, και επιτύχατε στους στόχους που είχατε θέσει.

 

Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τα νέα σας καθήκοντα είναι πολλές, όμως έχοντας εμπιστοσύνη στο πείσμα και τις δυνατότητές σας, είμαι σίγουρος ότι θα εργαστείτε με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό για το καλό της πατρίδας και της ΕΦ.

 

Σας καλώ να κάνετε πράξη και τρόπο ζωής σας το  στρατιωτικό πνεύμα.

 

Να γίνετε παράδειγμα σεμνότητας και σοβαρότητας  για τους υφισταμένους σας. 

 

 

Να τηρήσετε απαρέγκλιτα τους κανόνες της πειθαρχίας, όπως επιτάσσουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί και ταυτόχρονα να διοικήσετε με ανθρωπιά.

 

Η πορεία σας θα είναι δύσκολη και επίμοχθη, όμως αντιμετωπίστε κάθε εμπόδιο και δυσκολία ως μια πρόκληση, για να ενδυναμώσετε τις ψυχικές και σωματικές σας δυνάμεις.

 

Να θυμάστε πάντα ότι ο ισχυρότερος παράγοντας στον οποίο βασίζεται η ΕΦ προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή της  δεν είναι άλλος από το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μόρφωσης του προσωπικού της. 

 

Νέες και νέοι Υπαξιωματικοί, 

κυρίες και κύριοι,

 

Βρισκόμαστε ενώπιον σημαντικών εξελίξεων με τις κλιμακούμενες, απαράδεκτες και επικίνδυνες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη και στην Αμμόχωστο. 

 

 

Σ’ αυτό το πρωτόγνωρο και ασταθές περιβάλλον, η κυπριακή πολιτεία και ειδικότερα η Εθνική Φρουρά περιμένουν πολλά από τα νέα στελέχη και είμαι βέβαιος ότι θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών μας.

 

Μ’ αυτά τα λίγα λόγια, εύχομαι στους νέους υπαξιωματικούς κάθε επιτυχία στην επαγγελματική στρατιωτική τους σταδιοδρομία και στον καθένα ξεχωριστά, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. 

 

Σας ευχαριστώ.