Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρευρίσκομαι και φέτος στην τελετή βράβευσης των κληρωτών οπλιτών της 2020 ΕΣΣΟ, που διακρίθηκαν για τη συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και της 1ης Ιουνίου 2021.

 

Ένα σχέδιο με απώτερο σκοπό να προστατεύσει τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των εθνοφρουρών μας από τη μάστιγα των οδικών δυστυχημάτων.

 

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να βραβεύσουμε από κοινού τους 10 εθνοφρουρούς που έκαναν συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης, τους οποίους και συγχαίρω ειλικρινά για την ευσυνειδησία τους.

  

 

Ευχαριστώ θερμά την CNP Ασφαλιστική και ιδιαίτερα τον Πρώτο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ομίλου κ. Τάκη Φειδία και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Ανδρέα Στυλιανού, όπως και όλο το προσωπικό της εταιρείας για τη συνεργασία του καθώς και για τη χορηγία 10 επίπεδων φορητών υπολογιστών υπό τη μορφή ταμπλέτας, με τους οποίους θα βραβευθούν οι εθνοφρουροί μας.

 

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όλο και περισσότεροι οπλίτες, κληρωτοί και συμβασιούχοι, αξιοποιούν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης.

Μέσω του Σχεδίου, ο οπλίτης αξιοποιεί το χρόνο που χρειάζεται για τη διακίνησή του, διότι από τη στιγμή που επιβιβάζεται στο λεωφορείο, για την Εθνική Φρουρά θεωρείται ότι ήδη έχει παρουσιαστεί για υπηρεσία στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί, άρα αποφεύγει με αυτό τον τρόπο το άγχος της έγκαιρης προσέλευσης και  εκμηδενίζει τον κίνδυνο οδήγησης υπό την πίεση του χρόνου.

 

 

Ταυτόχρονα βοηθά και την οικογένεια του αποφεύγοντας επιπλέον έξοδα διακίνησης. 

 

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως και οι συμβασιούχοι οπλίτες αγκάλιασαν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης, επιβεβαιώνοντας και αυτοί με τη σειρά τους πως η χρήση του σχεδίου για μεταφορά τους από και προς τα στρατόπεδα που υπηρετούν, θεωρείται πλέον δεδομένη και διευρύνεται συνεχώς.

 

Θα πρέπει ωστόσο να μην ξεχνάμε ποτέ ότι, όσα κίνητρα κι αν προσφέρουμε, όσες πρωτοβουλίες κι αν αναλάβουμε, τίποτα δεν εξασφαλίζουμε, αν δεν αναπτυχθεί και εμπεδωθεί η οδική συνείδηση και η ορθή χρήση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από όλους. 

 

 

Προς την κατεύθυνση αυτή, κάθε χρόνο, πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός ενημερωτικών και εκπαιδευτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια σε όλα τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ. 

 

Οι διαλέξεις οργανώνονται σε συνεργασία με εγκεκριμένους μη κυβερνητικούς οργανισμούς, καθώς επίσης και με τη συμβολή της Αστυνομίας Κύπρου, τους οποίους ευχαριστούμε για την αγαστή συνεργασία. 

 

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα ως προς τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκεται στρατιωτικό προσωπικό, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε αλλά και να εντείνουμε τις δράσεις μας για την πρόληψη και τη δημιουργία οδικής συνείδησης, με τελικό σκοπό τον μηδενισμό τους.

 

 

Κλείνοντας, θέλω να επαναλάβω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους όσους συμβάλλουν στην κοινή μας προσπάθεια για εκμηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Θέλω επίσης, να συγχαρώ ξεχωριστά, τον κάθε έναν από σας, τους οπλίτες μας, που βραβεύουμε σήμερα, διότι αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους στρατευμένους νέους.

Σας ευχαριστώ.