Κύριε Αρχηγέ,

Κύριε Γενικέ Διευθυντά του Υπουργείου Άμυνας,

Αγαπητά Στελέχη,

Κυρίες και Κύριοι,

 

Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στην άσκηση και να σας διαβεβαιώσω ότι ως Υπουργός Άμυνας νοιώθω ιδιαίτερα περήφανος για το ζήλο που επιδείξατε.

 

Ασκήσεις σαν και αυτές αποδεικνύουν το αξιόμαχο  και καταδεικνύουν το επίπεδο της εκπαίδευσης και του ηθικού της Δύναμης.

 

H ενέργεια που παρακολούθησα αποτελεί το επιστέγασμα μιας συνεχούς και κοπιαστικής προσπάθειας η οποία αποτελεί μονόδρομο για να διατηρηθεί η ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

 

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, ως Υπουργείο Άμυνας έχουμε επίγνωση της δικής μας ευθύνης απέναντί σας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για τη μέριμνα του προσωπικού, όσο και για τη διατήρηση και αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς. 

 

 

Η πατρίδα μας διέρχεται αναμφίβολα κρίσιμες στιγμές. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και το επικίνδυνο κλίμα που δημιουργούν οι επιθετικές δηλώσεις και η όλη συμπεριφορά της, τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ελλάδας.

 

Ως κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εργαζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, έτσι ώστε να παραδώσουμε στη νέα γενιά μια χώρα απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και διαχωριστικές γραμμές.

 

 

Αγαπητοί μαυροσκούφηδες, όλοι γνωρίζουμε ότι το καλύτερο οπλικό σύστημα είναι αυτό που υπηρετείται από το καλύτερο πλήρωμα. Με αυτό που μας παρουσιάσατε σήμερα, νοιώθω ότι για ακόμα μια φορά επιβεβαιώσατε την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και τη δυνατότητα να προασπίσετε την πατρίδα από κάθε εξωτερική επιβουλή.

 

 

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να συγχαρώ θερμά τον Διοικητή της Ταξιαρχίας και τους Διοικητές των Μονάδων της, να ευχηθώ σε όλους κάθε επιτυχία στη συνέχεια της άσκησης και γενικά στο έργο σας, καθώς και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

 

Καλή δύναμη.

 

Σας ευχαριστώ.