Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Πύρινο Βέλος 2020». Η τελική φάση της άσκησης πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη. 

 

 

Η ΤΑΜΣ «ΠΥΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ 2020» είναι εθνική διακλαδική άσκηση ευρείας κλίμακας με πραγματικά πυρά και η διεξαγωγή της αποσκοπεί στην εξάσκηση, αξιολόγηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς σε διακλαδικές επιχειρήσεις, στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον. 

 

Αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης είναι μεταξύ άλλων, η εξάσκηση των Διοικήσεων και των Επιτελείων σε επιχειρησιακό επίπεδο καθώς και η λήψη ταχέων αποφάσεων για άμεση αντίδραση.

 

 

Σημειώνεται ότι πέραν από την τελική φάση, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια του νησιού μικρότερης κλίμακας ασκήσεις για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων.

 

Σε χαιρετισμό του μετά το πέρας της άσκησης ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη θερμά τον Αρχηγό της ΕΦ και όλο το προσωπικό που συμμετείχε στην άσκηση, η οποία όπως τόνισε διεξήχθη κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας. 

 

 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί διαπίστωσα το ψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το ηθικό των στελεχών και οπλιτών μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η συνεχής αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς» επεσήμανε ο κ. Πετρίδης, τονίζοντας ότι στόχος μας είναι η Εθνική Φρουρά να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη και ευέλικτη αποτρεπτική δύναμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας.