Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης είχε σήμερα στο γραφείο του συναντήσεις με τους πρέσβεις της Αιγύπτου και του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του. 

Ο κ. Πετρίδης ενημέρωσε μεταξύ άλλων τις αντιπροσωπείες για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Τόνισε ότι οι συνεργασίες που αναπτύσσονται με φιλικές χώρες συμβάλλουν στη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Η πρέσβειρα της Αιγύπτου Μάι Τάχα Χαλίλ ευχήθηκε στον κ. Πετρίδη κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ενώ ανέφερε ότι οι δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο με την Αίγυπτο ενισχύθηκαν περαιτέρω με τις διμερείς και τριμερείς συνεργασίες που έχουν συναφθεί. 

Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι, συνεχάρη τον Υπουργό Άμυνας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι συνεργασίες μεταξύ των δύο κρατών θα συνεχιστούν και θα αναβαθμιστούν.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση και με τη Διοικήτρια της UNFICYP Cheryl Pearce, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις καλές υπηρεσίες της Ειρηνευτικής Δύναμης. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε τις ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η Διοικήτρια της Ειρηνευτικής Δύναμης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για μείωση των εντάσεων στο πλαίσιο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.