Η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κα Florence Parly, έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη στο Υπουργείο Άμυνας.

 

Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών έγινε ανασκόπηση της συνεργασίας των δύο χωρών και συμφωνήθηκαν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσης της, τόσο σε διμερές όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.Συζητήθηκαν επίσης, θέματα στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών η οποία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και εκφράστηκε η κοινή βούληση για ενίσχυση αυτής της συνεργασίας.

 

 

Ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε την κα Parly για τις συνεχείς παράνομες προκλήσεις της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, την συμπεριφορά της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές και γενικότερα την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της χώρας της προς την Κυπριακή Δημοκρατία σημειώνοντας ότι η Γαλλία θα συμβάλει αποφασιστικά στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Αποφασίστηκε η συνέχιση της παρουσίας του γαλλικού ναυτικού στην περιοχή, και ενεργοποίηση μηχανισμών για συμμετοχή και άλλων χωρών σε κοινές ασκήσεις, γεγονός που στέλνει τα σωστά μηνύματα σε όποιον δημιουργεί συνθήκες αστάθειας στην περιοχή και παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.