Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης θα μεταβεί αύριο στο Μόναχο για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, η οποία πραγματοποιείται από τις 14 μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.

Η ετήσια Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια είναι ένα από τα σημαντικότερα φόρουμ ανά το παγκόσμιο για συζήτηση θεμάτων Άμυνας, Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής. Σε αυτή συμμετέχουν Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων, Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και αξιωματούχοι Διεθνών Οργανισμών  και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες με ρόλο και εξειδίκευση σε θέματα ασφάλειας.

Στην ημερήσια διάταξη της φετινής Διάσκεψης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται θέματα κυβερνοασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και θέματα παγκόσμιας υγείας και οι επιπτώσεις τους στη διεθνή ασφάλεια, ο ρόλος των γυναικών στους τομείς της ειρήνης και της ασφάλειας, η ευρώ-ατλαντική συνεργασία  και οι εξελίξεις στον Αραβικό κόσμο.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο κ. Αγγελίδης θα έχει σειρά επαφών και διμερών συναντήσεων με τους ομολόγους του της Πορτογαλίας και του Μαυροβουνίου, με την Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου, καθώς και με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας της Κροατίας.