Μέσα στο πλαίσιο της εμπέδωσης και της προώθησης του αθλητικού πνεύματος στο στράτευμα, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Εθνικής Φρουράς (ΑΣΑΕΦ) έχει αποφασίσει την διοργάνωση του ετήσιου ανώμαλου δρόμου (International Day of Military Sports) για το έτος 2020.

 

Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται κάθε χρόνο από αρκετά κράτη-μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Αθλητισμού (CISM), με σκοπό τον εορτασμό της επετείου ίδρυσης του (18 Φεβ 1948), που φέτος κλείνει 72 χρόνια ζωής. Το CISM με 139 χώρες κράτη-μέλη, του οποίου η Κύπρος είναι μέλος από το 1991, αποσκοπεί στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλητισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις των κρατών-μελών του, συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο αυτό, μέσω του αθλητισμού, στην Παγκόσμια Ειρήνη.

 

Ο εν λόγω αγώνας, είναι συνολικής απόστασης 5 χλμ. και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2020 (γενέθλιος ημέρα του CISM), στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην περιοχή Αθαλάσσας, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) και την ΤΕ Αθλητισμού ΕΦ.

 

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το χρόνο άφιξης-εγγραφής-έναρξης αγώνα, θα βρεις στη συνημμένη αφίσα. 

 

«Φιλία μέσω του Αθλητισμού»