Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσημη επίσκεψη του κ. Σάββα Αγγελίδη στην Σερβία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τον ομόλογο του κ. Aleksandar Vulin. Ανάμεσα σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, το μεταναστευτικό, η Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Επίσης, ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με το πέρας της συνάντησης, υπογράφηκε Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας για το έτος 2020 μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας.



Κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι, ο κ. Υπουργός έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Aleksandar Vucic και συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Ivica Dacic. Κατά την διάρκεια των συναντήσεωνο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας καθώς και στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Σε επίσημη δήλωση του Πρόεδρου Vucic μετά το πέρας της συνάντησης, εξέφρασε τη σθεναρή υποστήριξη και αλληλεγγύη της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την υλοποίηση του ενεργειακού της προγράμματος.



Ο κ. Αγγελίδης μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο, όπου έτυχε ενημέρωσης σε θέματα έρευνας και καινοτομίας στην αμυντική βιομηχανία.