Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης, συναντήθηκε σήμερα στο Λονδίνο με τον ομόλογο του κ. Gavin Williamson, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Υπουργών υπογράφηκε Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου για την ενίσχυση της Αμυντικής Συνεργασίας και Συνεργασίας Ασφάλειας, γεγονός που δεικνύει την κοινή βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων τους στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με πιθανούς τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα ασφάλειας και άμυνας.

Ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ύπατο Αρμοστή και τον Ακόλουθο Άμυνας της ΚΔ στο ΗΒ, τον Διευθυντή του Επιτελείου του, την Διπλωματική του Σύμβουλο και από επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας, κατά την παραμονή του στο Λονδίνο συναντήθηκε με τον με τον Υπουργό Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Βετεράνων του ΗΒ κ. Tobias Ellwood και τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών του Βρετανικού Κοινοβουλίου κ. Julian Lewis. Επίσης επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του ΗΒ και το Βασιλικό Ινστιτούτο Μελετών σε θέματα ασφάλειας και άμυνας ΄΄RUSI΄΄, όπου και πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της ΚΔ στις προκλήσεις ασφαλείας και την αντιμετώπιση των νέων απειλών στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Ο κύριος Υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Σεβασμιότατο κκ Γρηγόριο καθώς και με εκπροσώπους της κυπριακής παροικίας.