Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, για να λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Εξωτερικών Υποθέσεων – Άμυνας της ΕΕ.Ο Υπουργός θα συμμετέχει στη κοινή συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας όπου θα συζητηθούν θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συζήτηση του θέματος της Στρατιωτικής Δυνατότητας Σχεδιασμού και Διεξαγωγής Επιχειρήσεων της ΕΕ (Military Planning and Conduct Capability- MPCC), της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation-PESCO), του Ευρωπαϊκού Ειρηνευτικού Ταμείου (European Peace Facility-EPF) και της Στρατιωτικής Κινητικότητας (Military Mobility).

Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί όπου θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (Eurepean Defence Agency – EDA), ενώ οι Υπουργοί Άμυνας θα δώσουν πολιτική καθοδήγηση επί θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, και θα αξιολογήσουν την πρόοδο των Αποστολών και Επιχειρήσεων της ΕΕ στο πλαίσιο της ΚΠΑΑ.