Στην Αυστρία μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, για να λάβει μέρος στις εργασίες της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Η Σύνοδος θα αρχίσει απόψε το βράδυ με δείπνο εργασίας, στο οποίο οι Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ. Στις εργασίες θα παρίστανται και η αναπληρωτής ΓΓ του ΝΑΤΟ κα Rose Gottemoeller, καθώς και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνος για ειρηνευτικές αποστολές, κ. Jean-Pierre Lacroix.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί όπου οι Υπουργοί, εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Νοεμβρίου, θα δώσουν πολιτική καθοδήγηση επί θεμάτων που αφορούν την Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει την συζήτηση του Ευρωπαϊκού Ειρηνευτικού Ταμείου (European Peace Facility-EPF) και των εξελίξεων επί της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation-PESCO) καθώς και την ανταλλαγή απόψεων επί της ανασκόπησης της Στρατιωτικής Δυνατότητας Σχεδιασμού και Διεξαγωγής Επιχειρήσεων της ΕΕ (Military Planning and Conduct Capability- MPCC).