Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ηλία Φωτόπουλο, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του κ. ΥΠΑΜ.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο χωρών και ειδικότερα η συνεργασία στους τομείς της Άμυνας και Ασφάλειας, τομείς που Ελλάδα και Κύπρος δίνουν εξέχουσα σημασία. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη βούλησή του για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής. 

Παράλληλα συζητήθηκε η διαμορφωθείσα κατάσταση στην περιοχή μετά και τις προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της ΚΔ και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου από την Τουρκία.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση ασφαλείας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν Κύπρος και Ελλάδα, στο πλαίσιο της ΕΕ σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, για προώθηση της σταθερότητας και της περιφερειακής συνεργασίας.