Βιογραφικό Υπουργού

 

Ο κος. Σάββας Αγγελίδης γεννήθηκε το 1974 στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, Λευκωσίας το 1991. Κατατάγηκε στην Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1991 και το 1993 απολύθηκε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΠΖ.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Birmingham, πτυχίο Νομικής (Bachelor of Law-LLB). Το 1996 συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο όπου και απέκτησε τον τίτλο Barrister at Law στο Gray’s Inn.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, πρώτευσε στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, αποκτώντας την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος.

Το 1999 ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο - LLPO Law Firm και από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι Ιδρυτικός Συνέταιρος - Διευθυντής και Δικηγόρος του Δικηγορικού Γραφείου Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε.

Υπηρετεί το επάγγελμα του δικηγόρου με εκτεταμένη εμπειρία ιδιαίτερα σε υποθέσεις ποινικού δικαίου, ιατρικής αμέλειας, αστικού και εταιρικού δικαίου και υποθέσεων διαιτησίας. Χειρίστηκε περίπλοκες και σοβαρές υποθέσεις σε Δικαστήρια της Κύπρου και του εξωτερικού και ασχολήθηκε εκτεταμένα στη παροχή νομικών γνωματεύσεων επί νομικών σημείων του Κυπριακού Δικαίου. Αντιπροσώπευσε το γραφείο στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Δικηγόρων Προσωπικών Τραυματισμών και υπήρξε μέλος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Από το 2013 είναι επισκέπτης καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Frederick καθώς επίσης και Συγγραφέας Νομικών Άρθρων και Ομιλητής σε Συνέδρια για Ποικίλα Νομικά Ζητήματα.