Δραστηριότητες 2024

Strategic Leadership Program σε συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κύπρο, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2024.

Η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με το Μνημόνιο Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου οργάνωσε πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών «Strategic Leadership Program» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, την Ακαδημία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και το Πανεπιστήμιο Cranfield, από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2024, στο Υπουργείο Άμυνας, στη Λευκωσία.

 

Εικόνα: Αναμνηστική Φωτογραφία, 29 Ιανουαρίου 2024.

 

Την τελετή έναρξης του σεμιναρίου χαιρέτησε εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας Βασίλη Πάλμα, ο Διευθυντής Άμυνας Παναγιώτη Συμεού, καθώς και ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Irfan Siddiq OBE.

 

Εικόνα: Τελετή έναρξης, 29 Ιανουαρίου 2024.

 

Από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετείχε πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό από το Υπουργείο Άμυνας, την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία Κύπρου, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, το Τμήμα Τελωνείων και την UNFICYP. Συμμετείχαν επίσης ανώτεροι αξιωματικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, της Ιορδανίας, του Λιβάνου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματικοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Κατάρ.

Ο αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος ήταν η ενίσχυση της ηγεσίας και της διαχείρισης σε στρατηγικό επίπεδο στην άμυνα και στον ευρύτερο τομέα ασφάλειας. Επίσης η προετοιμασία των μελλοντικών ανώτερων αξιωματούχων και λειτουργών άμυνας με τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες για τη λήψη αποφάσεων σε στρατηγικό επίπεδο.

Την τελετή λήξης του σεμιναρίου χαιρέτησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ακολούθησε η απονομή στους συμμετέχοντες πιστοποιητικών παρακολούθησης.