Ο κ. Γεωργίου κατέχει Πτυχίο στα Οικονομικά και τη Στατιστική και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (Ηνωμένο Βασίλειο).  Ο κ. Γεωργίου ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο Υπουργείο Άμυνας τον Απρίλιο του 2018.  Προηγουμένως ο κος Γεωργίου υπηρέτησε για οχτώ χρόνια ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (πρώην Γραφείο Προγραμματισμού). Εργάστηκε καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της καριέρας του στο Γραφείο Προγραμματισμού αποκτώντας σημαντική εμπειρία στους τομείς της μακροοικονομικής πολιτικής, της έρευνας και καινοτομίας, της περιφερειακής ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, της γεωργίας και της αλιείας, των διεθνών σχέσεων και της διαχείρισης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Διετέλεσε, παράλληλα με τη θέση του στο τότε Γραφείο Προγραμματισμού, Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου για την περίοδο Μάιος 2009 με Μάρτιος 2013.

 

Υπό την ιδιότητα του ως Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης,  διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Θήρας.  Ο κ. Γεωργίου συνεχίζει να είναι μέλος του Διαχειριστικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κύπρου και Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου Καινοτομίας της ΟΕΒ. 

 

Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών (για σχεδόν μια δεκαετία), της Eurocypria και της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.